top of page
IMG-6001.jpg

XI. KERÜLET ÚJBUDA - MINI BÖLCSŐDE

tervezés éve: 2019

kivitelezés éve: 2019

helyszín: 1118 Budapest, Ménesi út 41.

terület mérete: 150 m2

tájépítészek: Massány Edina

építészet: G3 Mérnökiroda Kft.

leírás: A bölcsőde a családban nevelkedő 5 hónapos és 3 éves kor közötti gyermekek napközbeni ellátását biztosítja. A koncepcióterv tárgya a jelenleg földszinti lakásként / tárolóként funkcionáló épületrész átalakítása mini bölcsődévé és új játszóudvar létrehozása a telken, elegendő területet hagyva a társasház lakóinak, illetve betartva a minimális zöldfelületi mutatót.

A bölcsőde bejárata előtt közvetlen helyezkedik el a pihenőterasz, ahol a gyermekeket tudják a szabadlevegőn altatni. A terasz fölé a nap, szél és csapadék ellen acélszerkezetű pergolát terveztünk mozgatható textil árnyékolóval.

A lépcsők melletti rézsűket öntött gumiburkolattal javasoljuk lefedni melyben mászó tappancsokat helyeztünk el (mint ABC Játék), ahol a gyerekek kapaszkodva is fel tudnak mászni. A mászófalak melletti beton támfalak és a fenti hátsókertben kialakított játszóudvar mentén a látszófelületű vasbeton támfalakat végig 2 rétegben táblafestékkel javasoltuk lefesteni, melyre a gyerekek rajzolni is tudnak.

A hátsó játszó udvarban egy 5m2-es homokozó kapott helyet. A gumiburkolaton különböző színes felfestések vannak tervezve mely, tovább gazdagítják a játék lehetőségét.

IMG-6001.jpg
bottom of page