top of page
Copy of IMG_7204.jpg

BENCZÚR UTCA 11.

tervezés éve: 2017-2019

kivitelezés éve: 2021

helyszín: 1068 Budapest, VI. ker. Benczúr utca 11, hrsz: (29603)

 

Terület mérete: 800 m2

Megbízó:  TNA Studio Kft

 

Építészek: Nagy PéterNémeth TamásPapp GlóriaFehér ZsomborKanyó Mihály

Tájépítészet: Massány Edina, Szaszák Gabriella

Fotók: Zacher Enikő

Díjak, media megjelenés: ​Építőipari Nívódíj 2021, Építészfórum

Leírás: Az alapvetően sík adottságú kert az új épületek elhelyezéséből adódóan jól elkülöníthetően 2 részre tagolódik.: az irodákhoz kapcsolódó belső udvar részre, melynek egy része a garázsfödémen kialakított terepszinti tetőkert, melyet csak az itteni irodai alkalmazottak tudnak megközelíteni így ez egyfajta közösségi privátkert az itt dolgozók számára, illetve a kert hátsó része pedig az új tervezett társasházhoz kapcsolódó közös használatú kert.

Az irodákhoz kapcsolódó kertrészben az üveghomlokzatokhoz kapcsolódóan mintegy 160m2 nagyságú egybefüggő wpc-vel burkolt teraszt alakítottunk ki. Az udvar egyéb részein magas minőségű zöldfelületet terveztünk, mikro-dombokkal.

A hátsó kertrész, amely a telekhatárra keresztbeálló zömében lakófunkciót betöltő épülettömbhöz kapcsolódik sokkal naposabb adottságú, mint a belső udvar. A közös használatú kert épület előtti földszinti teraszához kapcsolódó frontján egy privát kertrész alakítottunk ki, amelyet a közös kertrésztől egy mikro-dombbal választottunk el.

bottom of page