top of page
23.jpg

X. KERÜLET KŐBÁNYA - GERGELY ÚTI ÓVODA

tervezés éve: 2023

helyszín: 1103 Budapest, Gergely út 81/B  / hrsz.: 42140/16

terület mérete: ~1800 m2

tájépítészek: Massány Edina, Tapasztó Lejla

Leírás: A gyepes terület jelképezi az erdőt, ahol rugós játékok (1 és 2 személyes), kisvonat és kiskocsi foglal helyet, valamint a kilátó a csúszdával. A tankertek mögé edukációs panelek kerülnek, a kisház köré épült a burkolat és onnan lépcsőn is le lehet jutni a játszóudvarra.
Az erdei élővilágból rézsűs csúszdával érkeznek meg a tengerhez. A műfűvel borított területen egy árnyékolóval ellátott rézsűs csúszda, mászóelemek és mászókötelek helyezkednek el.

A gumival burkolt játszóudvar alaptémája a vízi élővilág volt, amit felfestésekkel, mintákkal, valamint témához illő játszóeszközökkel alakítottunk ki. A középen helyet foglaló hajó körül kicsi hálós mászóka, rugós játék, pörgős játék (nád szerű), trambulin és távolabb a hintasor találhatók. A meglévő fákat zöldfelület és ülőtámfalak veszik körül.
A tengeri téma mellett a színezett aszfalttal borított "szárazföld" helyezkedik el, ami egyben KRESZpálya is a gyerekeknek. A pálya része a meglévő rámpa is, így fel tudnak rá hajtani. A pályán különböző felfestések, kis aszfaltos domb és középen zöldfelület is helyet kapott új ültetésű fákkal. A párakapu is itt helyezkedik el az egyik "mellékútvonalon".
A mezei témájú udvarrészen helyet kapott a hálós piramismászóka, fészekhinta, rugós játékok, dekorációs elemek (tücsök (mászható is), virágos oszlop), illetve az árnyékolóval ellátott homokozók és trambulin. A gumiburkolat festése szintén illik a témához. A magasságkülönbségek miatt támfalak, ülőtámfalak is helyet kaptak ezen a részen. Az udvar végében az ovifoci található.

bottom of page